Uzman Kalemlerden Seçmeler

İnsanın Temel Parçası "Müzik"

İleride robotlar hayatımızın her alanında olacaklar ve bizi robotlardan ayıracak olan tek şey temel insani özelliklerimiz olacak. O yüzden okullar robotların beceremeyeceği alanlara yani temel insanı özelliklerin geliştirilmesine yoğunlaşmalı. Peki, müzik en insanı özellikleri içinde barındırmaz mı?

İnsan belki de önce kendi sesini keşfeder, kendi sesini ve o sesin bir topluluk içindeki yankısını, katkısını… Müzik, şimdi her yaştan çocuğu bu keşfediş sürecine katılmaya, müziğin coşkulu ve hüzünlü yanlarını yaşıtları ile birlikte tanımaya, kendini geliştirmeye çağırıyor.

Şarkı söylemek, müzik yapmak her cocuğun içlerindeki potansiyelin erken yaşta açığa çıkmasını sağlayacak ve onlara birlikte müzik yapmanın heyecanını yaşatacak.

Kendini ifade edebilmenin, ifade biçimlerini çesitlendirmenin, zenginleştirmenin yolu, dili ve kendi sesini beceriyle kullanabilmekten geçer. Müzik çocuklara eğlenceyi ve aynı zamanda iç-disiplini vaadediyor. İşte bu nedenle şimdi hepinizi okulumuza tanışmaya bekliyoruz.

Müzik Öğretmeni

Sena AYGÜN