Meraktan Üretime Giden Yol Maker Hareketi

Uzman Kalemlerden Seçmeler

21.yüzyılda öğrencilerimizi sorgulayan, problemleri tanımlayan, yenilikçi düşünmeye sevk eden, girişimci ruhlu, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip ve topluma karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmekteyiz.

Yaşadığımız yüzyılda her şey o kadar hızlı değişiyor ki ekonomik ve sosyal değişimler öğrencilerimizi; henüz var olmayan mesleklere, keşfedilmemiş teknolojilere hazırlamak zorundayız.

Türkiye’nin bilimsel araştırma ve teknolojik gelişme kapasitesini ve sosyal ve ekonomik kalkınmasını arttırması ve diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için özellikle genç yaşlarda öğrencilere bu özellikleri geliştirebilmeleri için imkânlar sunuyoruz.

Üreten herkes Maker’dır!

Bu bir tahtadan kedi evi yapmaktan, elektronik devreler ile bir drone yapmaya kadar giden bir yelpazedir. Makerlar birbirlerine yardım ederler. Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için uğraşırlar. Anlamsız tüketim yerine, fayda katacak üretim taraftarıdırlar.

“Merak öğrenmenin motorudur.” diyor eğitim düşünürü KenRobinson ve asıl önemli olanın öğrencilerde merak duygusunu ateşlemek olduğunu söylüyor. Biz de Elit Gençler Koleji olarak öğrencilerimizde merak duygusunu ateşleyerek öğrenme ihtiyaçlarını geliştiriyoruz.

Seymour Papert ise tutku ve yaratmak…

Maker Hareketi tam olarak bu ihtiyaçtan doğuyor ve üretimi temel hedef haline getiriyor. “MERAK” edenlerin, başkalarının ve dünyanın problemlerini umursayanların, geleceğin belirsizliklerine ve zorluklarına üreterek cevap verenlerdir Makerlar.

Bizler Elit Gençler Koleji olarak üretmenin keyfiyle bu işi yapıyoruz. Elit Gençler Koleji tükettiğini düşünerek üretime geçmiştir.