Yabancı Dil Eğitimi

Uzman Kalemlerden Seçmeler

Dilbilim ve Yabancı Dil Eğitimi uzmanlarına göre dil eğitimine başlamak için en uygun yaş aralığı 6-13’tür. Anadilini kısmen edinen çocukların ikinci veya bununla birlikte üçüncü dili bu dönemde öğrenmeye başlaması bilimsel açıdan uygundur. Elit Gençler Kolejinde anasınıfından itibaren yoğun İngilizce eğitimi verilmekte ve daha çok genç ve bu bakımdan şanslı dimağların İngilizce kelime bilgisi genişletilmekte, gelişim dönemlerine göre kendilerini ifade etmeleri öğretilmektedir. Ayrıca dilde aksan uluslararası ortamda önem arz etmektedir, bu yüzden yabancı dil eğitiminde telaffuz çok önemlidir. Anokulumuzda her gün yoğun bir şekilde yapılan Ingilizce eğitiminde öğrenciler bu konuda da büyük bir fırsat içerisindedirler. Okulumuzda İngilizcenin yanında Çince, Almanca ve Rusça dilleri ile multilanguage (çok dilli) bir eğitim verilmektedir.

Ölçülemeyen başarıyı değerlendirmek de mümkün değildir. Elit Gençler Koleji uluslararası geçerliği olan Cambridge Sınavları Türkiye temsilcisi okullardan biridir. Her yıl 3.sınıftan liseye kadar tüm öğrencilerimizle Cambridge Sınavları hazırlıkları ve uygulamaları yapmaktayız. Mayıs ayında öğrencilerimiz sınavlarını almakta ve yüzde yüz başarı elde etmektedir. Başarılarına yakışır bir törenle sertifikaları öğrencilerimize takdim edilmektedir.

Modern yaklasımlarda dil eğitiminde geleneksel gramer talimleri ile ezber metodu tüm dünyada terk edilmistir. Öğrencilerin anlam odaklı, kendi hayatındaki gerçek durumlarla örtüşen ve modern tekniklerin kullanıldığı ders kitapları ve öğretim durumlarına ihtiyacı vardır. Elit Gençler Koleji Yabancı Diller Bölümü kitap seçimlerinden yıllık-günlük ders planlarına kadar tüm detayları bu yapılandırmacı ve öğrenci merkezli eğitim birikimine göre planlamakta ve bu doğrultuda hizmet içi eğitimlerle yenilikleri takip etmektedir.

Yabancı Dil eğitimi globallesen dünyada hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı kadar önemlidir. Elit Gençler Koleji veli-öğretmen ve öğrencileri bu gerceğin farkındadır. Dil eğitimi ve öğrencilerini Ingilizce konuşturmakla popüler olan okulumuz bu alanda her dönemde öncü ve yenilikçi adımlarla başarısını kanıtlamıştır. Okulumuz idare ve eğitim kadrosu Yabancı dil eğitimine verdiği önemi devam ettirecektir.