BACK TO SCHOOL

Uzman Kalemlerden Seçmeler

Okullara Geri Dönüş vakti geldi. Peki, tatil sonrası en az birkaç hafta süren uyum sürecinin öncesinde ve sonrasında aile, öğrenci ve öğretmenler nelere dikkat etmeli? İşte sizlere bazı öneriler;
• Okul dönemi saatine bedenin alışması için yatma ve kalkma saatleri; aşamalı olarak okul dönemindeki düzene sokulmalıdır.
• Okul kıyafetleri, kırtasiye ihtiyaçları öğrenci ile birlikte seçilerek, keyifle alınabilir.
• Tatil ödevlerini bitirmek, okula hazır hissetmesine yardımcı olacaktır.
• Ailelerin okul ile ilgili yorumları olumlu olursa, öğrencilerde bu bakışı benimsemeye alışır.
• Yeni okula başlayanlar, okulu önceden ziyaret edebilir.
• Son hafta, yazlık evden kışlık eve dönülmesi uygundur.
• Alınan kitapları, kırtasiye malzemelerini, odasındaki masa ve dolaplara kendisinin yerleştirmesi teşvik edilebilir.
• Odasında ve çalışma masasında daha çok zaman geçirebileceği aktiviteler yapabilir.
• Bir üst sınıfın kitaplarından, işleyeceği konuları gözden geçirebilir.
• Okul başladıktan sonra dersler ve günlük yaşam programlanabilir.
• Ders temposu her gün arttırılarak, ders çalışma veriminin de artması sağlanabilir.
• İstek olmasa da derse oturmak, derse başlamak öğrenciye yardım edebilir.
• Unutulan konularla ilgili paniklemeden, hatırlatıcı kaynaklardan yararlanılabilinir.
• Öğrencinin, aldığı yeni kararları odasında her zaman görebileceği bir yere yazıp asması, uygulamasına yardımcı olabilir.
• Öğretmenler ilk haftalarda daha esnek ve toleranslı davranabilir.
• Televizyon ve bilgisayar oyunlarını, ödev sonrası kendilerine ödül olarak vermeleri, sorumluluklarını ertelemelerini önleyecektir.
• Devam eden akademik ve duygusal sorunların tespiti ve terapisi için bir uzmandan yardım alınabilir.