Aileler Yeni Döneme Ne Kadar Hazır?

Uzman Kalemlerden Seçmeler

2018-2019 eğitim öğretim yılı bu hafta itibari ile başladı. Tüm eğitimci ve öğrencilerimize yeni eğitim yılında başarılar dileriz. Bu eğitim öğretim yılında da okula ilk adım atma heyecanını yaşayanlar olduğu gibi yıl boyunca bir sınava hazırlanarak yıl sonunda girdiği sınav sonuçları ile kariyerlerini şekillendireceklerde bulunmaktadır. Uzun bir yaz tatilinin ardından gelen eğitim öğretim gündemi eğitimcileri, öğrencileri ve aileleri çok hızlı bir şekilde bir temponun içerisine çekmektedir. Eğer gereken planlamalar yapılmaz ve zihinsel hazırlıklar tamamlanmaz ise özellikle eğitim döneminin ilk haftası herkes için zorlayıcı geçebilir.

Peki, öğrenciler ve aileler yeni eğitim öğretim dönemine ne kadar hazır?

Veliler ve öğrenciler hatta eğitimciler alışverişlerini yaparak fiziksel boyutta hazırlıklarını tamamladılar. Peki, eğitim dönemine duygusal boyutta hazır mıyız? Evdeki tüm bireyler çocuklarını motive etme adına destekliyorlar mı? Aile bireyleri eğitim adına evde bulunan öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutma adına okullu olmanın önemini aynı tonda ve aynı ciddiyetle ele alıyorlar mı?

Öğrencilerin, ailelerinden aldıkları moral ve motivasyonla işlerine sıkıca sarılacaklarından yana hiç şüphemiz yoktur. Bu motivasyonu anlamlı hâle getirmek için bu hafta içinde ailelerin, eğitim gündemli bir aile toplantısı yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ve bir aile zaman yönetimi çizelgesi hazırlamanızı istiyoruz. Bu toplantıda bütün aile bireylerinin günlük akışları gözden geçirilerek her bir aile bireyinin hayatının eğitim hayatı ile entegrasyonu sağlanacaktır. Bu çalışmalar doğrultusunda eğitim sürecine giren çocuklarımız buna paralel olarak, eğitim adına gerekli zihinsel hazırlıklarını yapacaklardır. Bu hazırlık ve motivasyon uzun bir yolculuk olan eğitimi daha zevkli ve keyifli hale getirecektir.

Elit Gençler Koleji Rehberlik Servisi