Elit Gençler Dünya STEM Festivali'nde

Basında Biz

Elit Gençler Dünya STEM Festivali’nde

3 yıldır  İstanbul Aydın Üniversitesi ve Elit Gençler Koleji işbirliğiyle yürütülen STEM Okulu Projesi kapsamında uluslararası katılım ile gerçekleştirilen “Dünya STEM Festivali” nde öğrencilerimiz ile yer almanın gururunu yaşamaktayız.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destek Programı kapsamında, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Dünya STEM Festivali Türkiye’de başlayıp bütün dünyaya yayılmayı hedefleyen bir festival. Festival, okul öncesinden üniversiteye kadar Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi alanlarda ayrı ayrı disiplinlerin uygulanması şeklinde toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Devrim Akgündüz, öğrencilere bilimi ve bilim insanını sevdirmeyi edindikleri temel ilkelerden biri olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri destekli STEM çalışmaları

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destek Programı kapsamındaki festivali “STEM eğitimi, Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik alanlarının birbirine entegre edilerek verilmesini sağlayan bir eğitim yaklaşımıdır. STEM Eğitiminin amacı geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, medikal bilimcilerini, matematikçilerini yetiştirerek küresel ekonomiye yön verecek lider bir ülke oluşturmaktır” diyerek dinleyicilere açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri destekli STEM Çalışmaları Araştırma Merkeziyle STEM çalışmalarının daha da geliştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. İzmirli “Bu bağlamda üniversitemiz de pek çok proje yürütüldü ve yürütülmekte” dedi. Katılımcılara seslenen Prof. Dr. İzmirli, üniversite olarak STEM eğitiminde Türkiye’ye yön verecek çalışmalara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini dile getirdi.

“Tüm dünyaya yayılacak bir festival”

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Devrim Akgündüz, STEM eğitimini, “Fen ve Matematikte elde edilen teorik bilgilerin mühendislik ve uygulama adımlarıyla birleştirilerek üretime ve tasarıma dönüştürülmesi” olarak açıkladı. STEM festivalinde okul öncesinden üniversiteye kadar tüm seviyelerdeki öğrencileri, öğretmenleri, halkı ve uzmanları bilimsel şovlarda ve çeşitli atölyelerde bir araya getirdiklerini söyledi. Akgündüz ” Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 3 günlük bir festival düzenliyoruz. Üniversite olarak ilkleri içeren birçok çalışma yaptık. Bunları projeler, yayınlar, kitaplar, konferanslar, öğretmen eğitimleri ve raporlar şeklinde sayabiliriz. Bütün bunları yapmaya da devam edeceğiz, bu festivalde onlardan bir tanesi, biz burada bir kıvılcım oluşturmak istiyoruz. Festivalimiz tüm dünyaya yayılacak bir festival. Burada yaklaşık 150 atölyede 3 gün boyunca öğrenciler çalışmalara katılacaklar ve deneyimler elde edecekler” diye konuştu.