"Eğitimde İlklerin Okulu"

ELİT GENÇLER KOLEJİ

Elit Gençler Koleji 2002-2003 Eğitim ve Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim hayatına başlamıştır. Kurucumuz Ersin ÖZKAN öğretmenlikten, özel okul kuruculuğuna uzanan bilgi ve birikimiyle “Deneyimle – Yeniliğin” kaynaşmasına öncülük etmiştir. Elit Gençler Koleji 2002 ‘den bu yana eğitime farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak,eğitim metotlarında pek çok ilki hayata geçirmiştir.

Günümüzde artık pek çok Devlet ve Özel okulun çocuklarımıza manevi değerlerini de kazanması için uygulamaya geçilen “Değerler Eğitimi”, Elit Gençler Koleji’nde “Karakter Eğitimi” adı altında 2003 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden de destek alarak eğitim sistemimiz de yer almaktadır.

Yine Günümüzde tüm okullarda ders olarak uygulanması düşünülen Çince ve Rusça dil eğitimi, Elit Gençler Kolejinde 2004 yılından bu yana Anaokulun’dan itibaren yabancı menşeili öğretmenlerle verilmeye devam etmektedir. Bunların yanı sıra akademik ve sportif alanlarda da Türkiye Şampiyonluğu kupalarımız, ödüllerimiz okulumuzun gurur köşesinde yer almaktadır.

3300 metrekare alanda kurulu olan okulumuz, merkezi yerdeki konumuyla,teknolojik alt yapısı ile, hizmet kalitesi ile çocuklarımızı geleceğe yönelik eğitim ve metotları ile yoluna devam etmektedir.

Sık Sorulan Sorular?

Elit Gençler Koleji Hangi Alanlarda Hizmet Vermektedir?

Elit Gençler Koleji Bahçelievler’de yer alan kampüsü ile eğitimde pek çok ilke imza atmış ve “Eğitimde İlklerin Okulu” olarak anılan bir eğitim kurumudur. Elit Gençler Kolejinde aşağıda belirtilen düzeylerde eğitim verilmektedir;

1. Anaokul
  2. İlkokul
  3. Ortaokul
  4. Lise
  5. Akşam Lisesi
  6. Özel Eğitim

Elit Gençler Kolejinin Vizyonu Nedir?

Ulusal ve uluslararası bir bakış açısı ile;

• Toplumsal sorunların farkında olan ve çözüm üreten,
  • Yaşam boyu öğrenen,
  • Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk ilkelerine gönülden bağlı,
  • Geleceğin dünyasına katkı sağlayacak yaşam becerisi ile üretken ve donanımlı bireyler yetiştirmek.

Elit Gençler Kolejinin Misyonu Nedir?

• İyi görünmeye değil, iyi olmaya önem veren,
  • Sesini değil, sözünü yükseltmeye çalışan,
  • Karakteri ile saygı kazanmayı hedefleyen,
  • Yerine göre özür dilemesini, yerine göre affetmesini bilen,
  • İnsan haklarına saygılı, kul hakkına duyarlı olan,
  • Büyük görünmeye değil, büyük olmaya gayret eden,
  • Farklılıklara karşı demokratik ve hoşgörülü,
  • Teknoloji bilgisi ve okur-yazarlığına sahip,
  • Ahlaklı, terbiyeli, şahsiyet bütününe sahip,
  • Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen,
  • Hayat başarısını yaşam felsefesi olarak benimsemiş bireyler yetiştirmektir.

Elit Gençler Kolejinin Hedefleri Nedir?

Atatürk ilke ve inkılapları ışığında bilimsel ve modern eğitim metoduyla kendi ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak sanatsal, bilimsel ve sosyal yönü gelişmiş, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek.

Dil, din, ırk ve görüş farkı gözetmeksizin tüm insanların bir arada yaşamasını sağlayacak ortak insani değerleri ulaştırmak ve bu anlayışla hizmet vermek.

Karakter Eğitimi Nedir?

Karakter eğitimi olarak adlandırdığımız bu eğitim amacı, insanlığın ortak değerleri olan sevgi, saygı, nezaket, adalet, dürüstlük, temizlik gibi evrensel değerlerin davranış haline getirilerek kendi haklarını savunurken başkalarının haklarına da saygı gösteren yazılı- yazısız toplumsal kurallara uyan insanlığa yararlı vicdanlı bireyler yetiştirmektir.

İletişim İçin