Elit Takip Sistemi
Laboratuarlar

FİZİK LABORATUVARI:

Elit Gençler Koleji bünyesindeki Fizik Laboratuvarlarında, öğrencilerimizi akademik düzeye yaklaştıracak Deneyler yapılmaktadır. Laboratuar ortamında işlenen dersler,  proje sergileri, mesleki yönlendirme – atölye stantları, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak öğrencilerimizin bilime ilgisini arttırmayı amaçlamaktadır.
Ayrıca kapsamında bilime ilgiyi artırmak ve teknolojik gelişmelerle ilgili öğrencide farkındalık geliştirmek amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Sene boyunca düzenlenen tüm etkinliklerde sene sonu Halkımıza açık olan Bilim Şenliği Faaliyetlerimizde öğrencilerimiz tarafından gelen misafirlere anlatılarak, gerçek hayattaki konuları açıklamak için bilim ve teknolojinin nasıl kullanılabileceğini keşfetmekte, bilimsel metotları günlük hayatta kullanmayı öğrenmekte ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalık geliştirmektedirler.
Bilim sevgisini ve bilimsel düşünme bilincini artıracak, anlamlı ve kalıcı öğrenmeye destek verecek nitelikte düzenlenen Fizik Laboratuarımız için oluşturulan programda Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Programı esas alınmaktadır. Okulumuz Fizik Zümresinin hedefi, ‘Geleceğin Einsteinlerini Yetiştirmek’ tir.

BİYOLOJİ LABORATUVARI:

Sürekli gelişmekte olan Biyoloji biliminin ilerlemesi yönünde laboratuvar çalışmaları her geçen gün önem kazanmaktadır. Bu bağlamda Elit Gençler Biyoloji Zümresi Olarak; Biyoloji dersi laboratuvar çalışmalarıyla öğrencilere;
Biyoloji dersini sevdirmek, akademik bir alt yapı oluşturmak,  özgün düşünmeye yönlendirmek, analitik düşünme yeteneği kazandırmak, sadece veri toplayan değil bu verileri sentezleyebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca günlük hayatın biyoloji dersinin kendisi olduğunu öğretmekteyiz.
    Biyoloji laboratuvarında son teknoloji deney kitleri, hazır preparatlar(slaytlar), biyolojik afişler özel canlı modelleri ve üniversite düzeyinde mikroskoplar kullanmaktayız.