Derslerimiz

Elit Takip Sistemi
Projeler

Eko-Okul Projesi,

İlköğretim öğrencilerinin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmaları ile hem de toplumsal etkinliklerle arttırmayı amaçlayan uluslararası bir çevre eğitimi ve yönetimi programıdır.
     Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından Portekiz’den yürütülmektedir.
“Yeşil Bayrak Ödülü” uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-semboldür..2004 yılından beri katıldığımız Eco School projelerinin  hepsinden  okulumuz “Yeşil Bayrak Ödülü”  kazanmıştır.
Eko Okullar Programı'ndaki en önemli bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır.
•    Enemik olan (nesli tükenmekte olan)  “Göl Soğanı” yetiştirme ve üretme Projemiz ; Kaynarca  Kaymakamı  Ersin Emiroğlu  tarafından desteklenmiş  ve ortaklaşa çalışmalarla  okulumuza “Yeşil Bayrak” kazandırmıştır.
•    Göl Soğanı ; Pek çok sinirsel hastalığın tedavisinde ilaç yapımında hammadde olarak kullanılmaktadır.

Tasarruf başlığı altında Eco-ekip okul arkadaşlarını da Çevre Bilinci konusunda aydınlatıcı seminer ve sunumlar hazırlayarak topladıkları 10 kuruşlarla 150 adet ağaç fidesi alarak Beylikdüzü “Elit Orman”a dikmişlerdir.

Küresel Tehlikeler başlığı altında “Su Gibi Projesi”  laboratuar çalışmaları ve İ.B.B. İSKİ  tesislerine gidilerek yapılan çalışmalar  sonucunda   Su Tasarrufunda Çevre Bilinci Oluşturma üzerine RAPOR hazırlamış  takdir edilen RAPOR okulumuza “Yeşil Bayrak” kazandırmıştır.

Teknolojik Projeler ;

İlgi alanlarına göre yönlendirilerek eğitim verdiğimiz öğrencilerimizi ;Teknolojik Yenilikler konusunda, Fen Bilgisi öğretmenlerimizinrehberliğinde çeşitli “Proje Yarışmaları” na hazırlandırarakkatılmalarını da teşvik etmekteyiz.