Yabancı Diller

YABANCI  DİLLERİN  EN  İDDİALI  OKULUYUZ !

ELİT GENÇLER KOLEJİ  öğrencilerini (C.E.F.R) Avrupa Dil Öğretim çerçeve planı temel alınarak    uluslararası kriterlere ve ihtiyaçlara göre yetiştirmektedir. Yabancı dil öğretiminde öğrenci merkezli, Task Based  ( Görev Bazlı ) ve yaşam boyu nitelikli bir dil eğitimi sağlamaktır.

Yabancı Dil Programımız dört temel beceri “okuma-dinleme-konuşma ve yazma” üzerine planlanmıştır.

Anaokulumuzdan itibaren tüm sınıf düzeylerimiz de  yabancı dil eğitimi;

Uzman Yabancı ve Türk öğretmenler tarafından verilmektedir. Etkinlikler planlanırken; şarkılar, danslar, oyunlar, tekerlemeler, öyküleme, canlandırma, mimikler ve jestlerin yanı sıra, resimli kartlar, posterler, gerçek nesneler, CD’ler , video, akıllı tahta ve kuklalar gibi materyallerle desteklenmektedir.

TPR ( Total Physical Response ),

STORY TELLING ve

CLIL ( Content Language Integrated Learning ) metotlarını kullanmaktayız.

Yabancı dil öğrenimi ancak o dili yaşayarak öğrenilir felsefesinden yola çıkarak, İngilizce eğitimimizi yalnızca sınıf içinde yapılan bir eğitimle sınırlı tutmamaktayız.

Hedefimiz Öğrencilerimizin  (Elit Gençler İlköğretim Mezunları için ya da okulumuz seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olanlar için geçerlidir.) liseden mezun olduklarında en az  FCE sertifikası alabilmelerini sağlamaktır. Bu belge uluslar arası geçerliliğe sahip olup üniversitelerde hazırlık eğitimine ihtiyaç duymadan direkt 1.sınıftan başlamalarını sağlar.

Uluslar arası geçerliliğe sahip Cambridge ESOL sınavları için İngilizce derslerimizin haricinde öğrencilerimiz ayrıca özel guruplar halinde yetiştirilirler.

Öğrencilerimizin eksikliklerini tamamlamak amacıyla yabancı dillerde her hafta “Bireysel Çalışma Programı”  uygulanmaktadır.

ALMANCA

Elit Gençlerde ikinci dil Almanca ilkokul birinci sınıftan itibaren başlar. 8.sınıfa kadar haftada 2 saat program uygulanır. Lise sınıflarında haftada 2 saat olarak programlanan Almanca dersinin amacı öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecek yeterlilikte ikinci dili öğrenmeleridir. Almanca dersleri de multimedya ile desteklenmektedir.

ÇİNCE ve RUSÇA

Seçmeli yabancı dil olarak verilen eğitimlerimiz Uzman yabancı dil eğitmenleri tarafından verilmekte olup , anaokulundan itibaren başlar.

Bu dilleri eğitime katmamızın felsefesi  geleceğin dünyasında yaşayacak olan çocuklarımıza bir alt yapı oluşturmaktır.Genç üretim gücümüzü dünya genelinde ortaya koyabilmek için, dünyaya açılabilmenin tek yolu önce yabancı dilleri iyi öğrenebilmektir.

İlköğretim okulumuzda devam eden eğitimimiz , anaokulunda devam eden öğrencilerimiz için 7.sınıfa kadar devam etmektedir.(8.sınıflarımızda SBS özel çalışmalarımız başlamaktadır.)

Ara sınıflar da aramıza katılan öğrenciler  3.sınıfa kadar Çince/Rusça eğitime kabul edilmektedirler. Çince/ Rusça’dan artan dersler İngilizce ders olarak verilmektedir.

Çince / Rusça Dil eğitimimizde de İngilizce eğitimimiz gibi seviye sınıfları uygulaması yapılmaktadır.

Amacımız ; bu dil eğitimini alan öğrencimizi  , gelecekte bu diller üzerinde ihtisas yapmak ya da ilerletmek isterse ,  dilin aksanını tam olarak telaffuz edebilecek ve temel ihtiyaçları açısından da kendini ifade edebilecek düzeye getirmektir.