23 Nisan Bilim ve Kültür Şenlikleri

Türkiye’nin sayılı Scholl Maker Fair okullarından olan Elit Gençler Koleji, “23 Nisan Bilim ve Kültür Şenlikleri” nde Maker Fair etkinlikleri ile öğrencilerin teknolojiyle tanışmasını sağlarken;  birbirinden özgün tasarım ürünlerini ve Stem atölye çalışmalarını da bu şenlikte sergiliyor.

Devlet okullarının ve özel okullarında katılımcı olarak yer alabileceği diğer şenliklerde Türkiye’nin ilk yerli robotu olan “Mini Ada kardeşler”  öğrencilerimizle röportaj yapacak ve onlarla birlikte eğlenecek.

Bütün çocuklar ülkemizin geleceğidir. Onlara bilimin vazgeçilmez rehberliğini

öğretmek, merak ve heyecan duymalarını sağlamak, yaratıcı zihinlerine

ışık tutmak biz eğitimcilerin en büyük sorumluluğudur.

Biz çok çalışıyoruz, çalışacağız. Öğrencilerimize, gençlerimize doğru ve en güncel çalışmaları sunarken, onları bilime meraklandırmaya gayret ediyor; bunun yanında disiplinler arası çalışmalara da önem veriyoruz. Bilimi teknolojik yenilikler, Stem, Kodlama ve Robotik, Teknoloji Tasarım çalışmalarımızla öğretiyoruz.

Edebiyatta kültür ve sanatı,  kompozisyonu, okuma ve anlamayı; müzikte enstrüman kullanmayı, resimde  karakalem, seramik, yağlıboya tablo çalışmalarını ve elbette ki spor etkinliklerinde voleybol, basketbol, jimnastiği kaliteli eğitim ekibiyle farklı pedagojik ilkelerimizle okulumuzda yaşatmaktayız.

22 Nisan Pazartesi   Maker Fair ve Mini Ada kardeşlerle etkinlikler,

WR gözlüklerimizle Sanal Oyunlar, Filmler

Robotik ve Stem Atölyeleri

23 Nisan Salı             İngilizce Native Öğretmenimiz Charles Martins’in hazırladığı İngilizce gösteri ekibi ile bir devlet okulu olan Siyavuşpaşa İlkokulundayız. (MEB tarafından yürütülen HAMİ projesi kapsamında.)

24 Nisan Çarşamba  Resmi Bayram Kutlamaları

Anasınıfı ve ilkokul sınıflarının gösterileri

25 Nisan Perşembe  Ortaokul sınıflarının duvar grafitileri ile şiir canlandırmaları ve şiir dinletisi

Lise sınıflarının bilim çalışmaları sergisi (Fizik, Kimya, Biyoloji)

26 Nisan Cuma         FunDay! Öğretilen bütün yabancı diller gösteri ve atölye çalışmaları.

(İngilizce,Almanca, Rusça, Çince)