Aile İçi İletişimde 10 Altın Adım

Günümüzde pek çok çiftin evliliklerinde istedikleri mutluluk ve huzuru yakalayamadıklarını duymaktayız. Ne yazık ki her geçen gün boşanma sayıları artmaktadır. Millet olarak güçlü bağlarıyla övündüğümüz ve toplumun genel yapı taşı olarak belirlediğimiz ailelerimizdeki bu ciddi ve olumsuz değişikliklere dikkat etmemiz gerekmektedir. Aksi durumda çok güvendiğimiz aile yapımız bir anda dağılıp gidecek.

Sorunun temeline iner ve nereden kaynaklandığını incelersek pek çok aile örneğinde devrimizin en büyük problemi olan iletişim problemleriyle karşılaşacağız. Boşanma davalarının neredeyse %90’ı şiddetli geçimsizlikten açılmaktadır. Yani boşanmaların en büyük sebebi aile içindeki iletişimin bitmesi ve çiftlerin birbirleriyle iletişime geçememeleridir diyebiliriz. Bunun önüne geçmek için çiftlerin aşağıdaki 10 maddeye dikkat etmeli ve birbirlerine karşı bu maddeler doğrultusunda iletişim kurmaları daha iyi olacaktır.

1. Birbirinizi dinleyin
  2. Genellemeler yapmayın
  3. Farklı fikirlere saygı duyun
  4. Birbirinizle konuşun
  5. Ön yargılı olmayın
  6. Birbirinize teşekkür edin
  7. Sözlerinizle, beden dilinizin aynı olmasına dikkat edin
  8. Birbirinizi kıyaslamaktan kaçının
  9. Eleştirilerinize dikkat edin
  10. “Ben dili” mucizesini kullanın

Aile ve Eğitim Uzmanı

Recep Turan

22 Nisan Pazartesi   Maker Fair ve Mini Ada kardeşlerle etkinlikler,

WR gözlüklerimizle Sanal Oyunlar, Filmler

Robotik ve Stem Atölyeleri

23 Nisan Salı             İngilizce Native Öğretmenimiz Charles Martins’in hazırladığı İngilizce gösteri ekibi ile bir devlet okulu olan Siyavuşpaşa İlkokulundayız. (MEB tarafından yürütülen HAMİ projesi kapsamında.)

24 Nisan Çarşamba  Resmi Bayram Kutlamaları

Anasınıfı ve ilkokul sınıflarının gösterileri

25 Nisan Perşembe  Ortaokul sınıflarının duvar grafitileri ile şiir canlandırmaları ve şiir dinletisi

Lise sınıflarının bilim çalışmaları sergisi (Fizik, Kimya, Biyoloji)

26 Nisan Cuma         FunDay! Öğretilen bütün yabancı diller gösteri ve atölye çalışmaları.

(İngilizce,Almanca, Rusça, Çince)