COVID-19 Eylem Planımız

• Okulumuz öğrenci veya personelinde salgın hastalık şüphesi ya da teşhisi durumunda uygulanacak adımlar Sağlık Bakanlığının rehberine göre düzenlenmiş ve İlçe MEB müdürlüğümüze bildirilmiştir.
  • Okulumuzda ateş, öksürük, burun akıntısı, bulantı-kusma, ishal, nefes darlığı, halsizlik gibi herhangi bir semptom belirtisi olduğu takdirde kişi derhal oluşturulan izole edilmiş karantina odasına alınacaktır. Tedavi süreci ve sağlık raporu getirmeden tekrar okula alınmayacaktır.
  • Güvenlik zinciri bilgilerine göre temas şüphesi bulunanlar Anlaşmalı hastanemize bildirilerek, doktorumuz yönlendirilecekler ve aynı zamanda 184 Sağlık Hattına bilgi verilecektir.

Okulumuzda Covid-19 ya da diğer bulaşıcı hastalık sürecinde en hızlı müdahaleyi sağlamak amacıyla “Covid-19’dan Korunma ve Yönlendirme Komitesi” kurulmuştur. Okulların kapalı olduğu dönemlerde ya da sonrasında olmak üzere bu komitemize aileniz veya temasta olduğunuz kişiler ile ilgili tanımlanmış vaka, teşhis, karantina, tedavi süreçleri yaşanması durumunda bilgi vermeniz güvenlik zincirinin bozulmaması açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Komite Üyeleri

• Anlaşmalı Hastane ve Görevli Doktor
    • Genel Müdür
    • İnsan Kaynakları Sorumlusu
    • Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları
    • İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı
    • Okul zili uygulaması kaldırılacaktır. Aynı anda mola verilmemesine, teneffüse çıkılmamasına ve ortak alanlarda kısıtlı sayıda öğrenci olmasına dikkat edilecektir.
    • Velilerimiz çocuklarını okula getirdiklerinde, onları kapıda bırakmak durumundalar, sınıf katlarına ve sınıflara girmeyeceklerdir.
    • Çocuklarımıza yemekten önce, yemekten sonra, teneffüsten sonra toplamda 6 ya da 8 kez ellerini yıkamaları sağlanacaktır.
    • Okul binasına giriş yapan herkesin ateşi ölçülecek ve kaydedilecektir. 37.3 dereceden yukarı ateşi olanlar okula giriş yapamayacaktır.
    • Okulun girişleri ve stratejik köşelerine hijyen noktaları kurulmuştur. Öğrenciler ve tüm çalışanlar bu noktalardan ellerini alkol bazlı dezenfektanlar ile sterilize edebilirler. Okulumuz her öğrencimiz için bir sağlık kiti hazırlamıştır. Veli ve öğretmen iş birliği ile steril kurallarını keyifle öğrenmelerine gayret edilecektir.
    • Sanayii tipi ve manuel kullanımlı buhar makineleri temin edilmiş ve sabah – akşam günde 2 kez sosyal alanlar, tuvaletler, sık kullanılan korkuluklar, kapı, pencere kolları, oyuncaklar, spor malzemeleri vb. dezenfekte edilecektir.
    • Her öğrencinin materyali ayrı olacak ortak kullanım malzemeleri artık kullanılmayacaktır.
    • Aileler belirli grip, hastalık semptomlarından bir ya da birkaçını gösteren çocuklarını okula getirmemeli, göndermemelidir. Aksi durumda grip belirtisi gösteren öğrenci okula kabul edilmeyecektir.
    • Tüm personel maske kullanmak mecburiyetindedir. Okul binası içinde dışarıda giydiği ayakkabı ile gezemez. Okul ayakkabısı dışarıda kullanılmamalı şayet kullanılmışsa temiz yeni bir ayakkabı ile değiştirilmelidir.
    • Bu yeni duruma öğrencilerimizin daha kolay uyum sağlamaları ve adapte olmaları için Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenimiz bu süreçte onlarla daha yakın iletişim ve gözlem halinde olacaktır.
    • Çok fazla bilgi ve aşırı hastalık vurgusu çocuklarımız üzerinde okul fobisine ya da sosyal fobiye sebebiyet verebilir. Tedbirli davranışların alışkanlık kazanması hepimiz için zaman alacaktır. Bu süreçte okulöncesi öğretmenlerimizle birlikte rehberlik biriminin işbirliği ile bilinçlendirme çalışmaları yapılacaktır.