Kurucumuz

Değerli Konuğumuz;

Bilim, teknoloji ve ahlakın ışığında 2002 yılında başlayan eğitim serüvenimiz kesintisiz ve nice başarılarla 19. yılına girmiş bulunuyor. Bu süreç içerisinde Elit Gençler Koleji olarak “Çocuklarımızın geleceği ülkemizin geleceğidir” felsefesi yegâne motivasyon kaynağımız olmuştur. Bu vesile ile 2020 yılına yaklaştığımız şu günlerde 19. eğitim öğretim yılımızı sizlerle birlikte yaşayabilmenin mutluluğu içerisinde olduğumuzu da ifade etmek isterim.

Eğitimde kalite ve başarının izini sürdüğümüz 19 yıl boyunca gücünü bilimden alarak, dünya ile entegre halde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini benimseyerek, çocuklarımızla çok önemli işler yapacağımıza yürekten inanmışlık duygusu ile sürekli geliştik. Her eğitim yılına aynı heyecan ve motivasyon ile hazırlandık, ilk günkü heyecan ile hazırlanmaya devam ediyoruz. Bu bakımdan amacımızın kendi kendimizle yarışmak olduğunu söylemek mümkündür.

Elit Gençler Koleji olarak çocuklarımızın bilgiye ulaşmalarını sağlamakla yetinmiyoruz. Her gencimizin farklı özellikleri olduğunun bilinciyle hareket ederek onları eğitiyor ve geleceğe hazırlıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren geleceği okuyabilen bir bakış açısı ile yabancı dil eğitimine önem vererek iki batı ve iki doğu dilini eğitim müfredatımıza koyduk. Çince ve Rusçayı da eğitimimize entegre ederek “Bir Okul 5 Dil” şiarı ile yolumuza devam ettik. Bu anlayışın bir meyvesi olarak öğrencilerimiz, Amerika ve Rusya gibi ülkelerde uluslararası platformlarda ülkemizi ve okulumuzu temsil edip birbirinden önemli başarılar kazandılar.

Eğitimde kaliteyi artırabilmek için geleceği ve dünyayı iyi okuyabilmek şart. Mutlaka fark etmişsinizdir, Elit Gençler Koleji olarak hiçbir zaman reklama önem vermedik. Gazetelerde, reklam alanlarında bizleri görmediniz. Çünkü bizler reklama değil, eğitimin kalitesine önem verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu bakımdan Yıldız Teknik ve Aydın Üniversitesi gibi önemli üniversiteler ile eğitim anlayışımıza bilimsel bir boyut kazandırmak için uzun yıllardır çalışıyoruz.

Bize göre eğitimin reklamı anlamsızdır, hele okul alanlarının reklamı tamamen anlamsız ve spekülatiftir. Zira okullar sadece mekân ile sınırlı değildir. Asıl önemli olan okul içinde verilen eğitimin doluluğu, bireylere değer katmayı başarabilmesi ve geleceğe hazırlayabilme kabiliyetidir. Bu hususta hem kendime hem de büyük bir heyecanla çalışan nitelikli ekibime güvenim tam.

Okulun, öğrencinin ve ailenin “ayrılmaz bir üçlü” olduğuna inancımı her an tazeleyen siz değerli velilerimizin bu maratonda yanımızda olduğunu bilmek okulumuzun en önemli ve en güçlü motivasyon kaynağıdır. Bu sebeple gelecek eğitim-öğretim yılında da bizlerle aynı yolda olduğunuzu bilerek devam etmek motivasyonumuzu daha da artıracaktır. Bu bakımdan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Paylaşmanın kültürümüzde çok üstün bir değer olduğunu biliyor ve bu bilinçle erken kayıt avantajlarını görüşmek üzere sizleri okulumuza davet ediyoruz.

Saygılarımla,
           Ersin Özkan