Lise

Bir şekilde üniversite mezunu olmanın geçer akçe olduğu yıllar artık çok geride kaldı. Günümüzde üniversite mezunları iş bulmakta en çok zorlananlar haline geldi. İşverenler seçimlerini kendilerini her yönden geliştirmiş olan, iyi derecede İngilizce konuşabilen, kültürlü, donanımlı ve özgüveni yüksek bireylerden yana kullanıyor.

Lise yıllarında alacak olduğunuz eğitimin niteliği, üniversite başarınızı ve sonrasındaki kariyerinizi doğrudan etkileyecek. Lise yıllarını sadece sınav hazırlığı olarak görmek geleceğinize büyük zarar verebilir. Bu yüzden hem sınava hem de profesyonel yaşama hazırlanabilmek için ”bir dershane eğitiminden çok daha fazlasına ihtiyacınız var! ”

Elit Gençler Koleji lise programı olan ‘’Üniversite Hazırlık Okulu’’  4 güçlü özelliği ile fark yaratıyor ve size eşsiz  bir eğitim olanağı sağlıyor.

Akademik Çalışmalar Nelerdir?

• Ölçme-değerlendirme – ETS (Elit Takip Sistemi)
  • Branş tamamlama dersleri
  • Hafta sonu çalışmaları
  • Yabancı dil eğitimi
  • Labaratuarlar
  • TYT ve YKS çalışmaları
  • Simülasyon sınavlar

Sosyal ve Destek Çalışmaları Nelerdir?

• Kariyer planlama birimi
  • Bireysel öğrenci koçluğu
  • Kulüp çalışmaları
  • Eğitim seminerleri
  • Sınavlara hazırlık çalışmaları
  • “Mesleğimi seçiyorum” platformu

Yabancı Dil Eğitimi

• Elit Gençler Koleji olarak İngilizce Dil eğitimimiz de; “CEFR” Common European Framework of Reference for Language (Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı)-Avrupa Konseyi kararı ile yabancı dil öğretimine standart ölçütler kazandırmayı amaçlayan uygulama-okulumuz sisteminde temel alınmıştır.

Özellikle 9. Sınıfa başlayan öğrencilerimiz farklı okullardan geldikleri için doğal olarak farklı İngilizce dil bilgisine sahip olmaktadırlar. Bu yüzden İngilizce dil eğitiminde seviye gözetimi yapılmaktadır. Eğitim dönemi başında yapılan seviye belirleme ile özellikle 9. Sınıfa kabul ettiğimiz öğrencilerimize uygun müfredat ve eğitim materyalleri belirlenerek eğitim verilir.

Öğrencilerimizin yaşayarak ve görerek öğrenmeleri ve yurtdışı deneyimi kazanmaları için imkanlar sağlıyoruz. Her yıl öğrencilerimizle İngiltere’nin ya da Amerika’nın köklü dil okullarına eğitim kampları düzenliyoruz.

74 ülkeden ortaöğretim düzeyinde 5000 dolayında öğrencinin katıldığı BM Konferansı’na okulumuzun ortaokul seviyesindeki öğrencilerimiz katılmaktadır. Gemun Birleşmiş Milletler’in simülasyonu olarak BM tarafından düzenlenmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme

Ölçme-Değerlendirme eğitimin en önemli parçasıdır. Kesinlikle bilimsel verilerin özel programlarla sistematik şekilde işlenmesini gerektiren ve tamamen farklı bir uzmanlık alanıdır. Okulumuzun Ölçme-Değerlendirme birimi uzman kişilerden oluşmakta olup, web tabanlı özel bir öğrenci takip sistemine sahiptir.

ETS (Elit Takip Sistemi)

Akademik Ölçme – Değerlendirme ile Kişisel Beceri Ölçme – Değerlendirme takibini ayrı ayrı yapmakta olup, “Haftalık Durum Raporlarlarını” öğrencilerin ailesine yollar, paylaşır. Elde edilen sonuçlara göre her öğrenci için ayrı ayrı eğitim ve destek ihtiyacı belirlenerek, eksiklerin telafisi için bireysel çalışmalar yeniden planlanır. Anne-Babalara düşen tek şey okul çalışmalarını takip ederek, sisteme destek vermektir.