Yabancı Dil Eğitimi

Elit Gençler Koleji olarak İngilizce dil eğitimimizde; “CEFR” Common European Framework of Reference for Language (Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı)-Avrupa Konseyi kararı ile yabancı dil öğretimine standart ölçütler kazandırmayı amaçlayan uygulamaokulumuz sisteminde temel alınmıştır.

Her yıl öğrencilerimizle İngiltere ve Amerika’daki Dil Okullarına gidiyoruz. Öğrencilerimizin yaşayarak ve görerek öğrenmeleri ve yurtdışı deneyimi kazanmaları için imkanlar sağlıyoruz. Her yıl öğrencilerimizle İngiltere’nin ya da Amerika’nın köklü Dil Okullarına Eğitim Kampları düzenliyoruz.

74 ülkeden ortaöğretim düzeyinde 5000 dolayında öğrencinin katıldığı BM Konferansı’na okulumuzun öğrencileri katılmaktadır. Gemun Birleşmiş Milletler’in simülasyonu olarak BM tarafından düzenlenmektedir.

AB Avrupa Dil Ödülü proje yarışmasına “Dil Öğrenmede Engel Tanımıyoruz.” adlı çalışması ile katılan Elit Gençler Koleji, Avrupa Dil Teşvik Ödülü’nü kazandı.

Elit Gençler Koleji Cambridge Üniversitesi (ESOL) Sınav merkezidir. 7–12 yaş grubu çocuklarına göre düzenlenen testlerde 3 seviye (Starters, Movers ve Flyers) vardır. Ayrıca KET, PET, FCE daha ileri basamakları kapsayan bu sınavlar ciddi ve profesyonel bir çalışma gerektirmektedir. İngilizce seviyesinin bu etabında çok az sayıda özel okul öğrenci yetiştirmektedir. ESOL sınavlarına hazırlık kursları kendi öğrencilerimize ücretsiz verilmektedir.