Yaz Eğitim Etkinlikleri

Sevgili öğrencimiz,

Bu yıl Lise Giriş Sınavlarına hazırlanacağımız maratona başlıyoruz. Ciddi, disiplinli olmanız gereken bir döneme giriyorsunuz. Sizlere ekte verdiğimiz ödev tüm branş öğretmenlerinizin sizler için verdiği 1 aylık bir ödev programıdır. Lütfen eksiksiz tamamlayınız.

Bu dönemde sizlere danışmanlık yapacak LGS Koordinatörümüz Fen Bilimleri Öğretmeni Hatice Başgüden olacaktır.

Okulumuz erken LGS çalışma programına 20 Ağustos Salı günü sabah saat 09.30 itibariyle başlayacaktır. Program 3 hafta sürecektir. Dersleriniz 4 ders olacaktır. Bizler ekip olarak hazırız ve sizleri eksiksiz okula bekliyoruz.

İyi tatiller dileriz.

ELİT GENÇLER KOLEJİ

TÜRKÇE

Sevgili öğrencim,

Son ay işlediğimiz konular ve 7. Sınıf konularımız Lise Giriş Sınavında karşımıza çıkacaktır. Bu yüzden yaz döneminde konularımızın yoğun şekilde çalışılması ve soru çözülerek pratikler yapılması gerekmektedir. Çalışılması gereken konular

• Fiilimsiler
  • Cümlenin öğeleri
  • Cümle türleri

olacaktır. Ayrıca bol kitap okumalı ve okuma hızınızı güçlendirmelisiniz. Bu yüzden bu bir aylık süreçte en az 2 kitap bitirmelisiniz. Konular ile ilgili bol soru çözmenizi istiyorum. Yanıt yayınlarından aldığımız soru bankasının ilgili kısımlarını çözmeniz, doğru ve yanlışları belirlemeniz gerekmektedir.

Hepinize iyi tatiller dilerim.

MATEMATİK

Sevgili öğrencim,

Sizlerle son ay işlediğimiz konuların tekrarını istiyorum. İşlediğimiz konular Çarpanlar ve Katlar, Ebob-Ekok, Üslü Sayılar konularıdır. Konular ile ilgili bol soru çözmenizi istiyorum. Yanıt yayınlarından aldığımız soru bankasının ilgili kısımlarını çözmeniz, doğru ve yanlışları belirlemeniz gerekmektedir. LGS hazırlık haftasında ödevler kontrol edilecektir.

FEN BİLİMLERİ

Sevgili Öğrencim,

Sizlerden 7. Sınıf konularından bazılarının tekrarını ve 8. Sınıf için hazırlık yaptığımız Mayıs ayı içerisindeki konuları istiyorum. Konu başlıklarınız;

• Madde ve Endüstri konusunun Bileşik, Element vb. konularının tekrarlanması
  • İlk 20 elementin atom numarası, sembol ve adlarının ezberlenmesi
  • Sınıf LGS konularımızdan basit makinelerden kaldıraçlar, makaralar konuları Yanıt yayınlarının soru bankasının bitirilmesi; doğru ve yanlışların kontrolü
  • Geri dönüşüm konusunun baştan çalışılması ve özet çıkarılması, sorularının çözülmesi

Şeklinde olacaktır. Ödevlerin geri dönüşlerini bekliyoruz ve LGS erken çalışma haftasında kontroller yapılacaktır.

İNKILAP TARİHİ

Sevgili öğrencim,

Son ay 8. Sınıf için yaptığımız hazırlık çalışmasında işlenen ilk 2 ünitenin yaz döneminde çalışılmasını, sorularının çözülmesini istiyorum. Konularımız

• Bir Kahraman Doğuyor
  • Milli Uyanış

Şeklinde olacaktır. Sizlerden yaz tatili için aldırdığımız kitaptan ilgili konuları bitirmenizi istiyorum.  Ödevlerin geri dönüşlerini bekliyoruz ve LGS erken çalışma haftasında kontroller yapılacaktır.

İNGİLİZCE

Sevgili öğrencim,

Yaz tatili için kendinize bir kaynak alınız ve aldığınız kaynaktan LGS 1. Ünitesinin kelimelerini çalışınız. Konumuz Friendship’ tir. Kelime çıkarınız, bir deftere Türkçe ve İngilizcelerini yazınız ve kelimelere çalınız. Unutmayın ki LGS soruları kelime zenginliğinize bağlıdır.

Hepinize iyi tatiller dilerim.