Yaz Eğitim Etkinlikleri

Sevgili öğrencimiz,

Elit Gençler ailesine tekrar hoş geldiniz. Aşağıdaki programda  sizlere verilen çalışmalar birer ödev değil; yaz dönemini daha verimli geçirmeniz, eğlenerek öğrenmeniz için verilmiş olan etkinliklerinizdir. Çalışma programınızın tamamlanma sürecini 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.

Danışman öğretmenleriniz Adem Acar ve Mehmet Kaymak’tır. Sormak istediğiniz her konu ile ilgili

Adem ACAR: 0553 512 21 13 arayabilirsiniz.

Okulumuz 2 Eylül 2019 Pazartesi günü sabah saat 09.30 da oryantasyon eğitimi ile başlayacaktır. Dersleriniz saat 09.30-12.40 arasında yapılacaktır.

Tatil döneminizin verimli, sağlıklı, mutlu geçmesini dileriz.

ELİT GENÇLER KOLEJİ

TÜRKÇE

Sevgili Öğrenciler,

Sizler için çok güzel bir kitap seçtik. Bu yaz döneminde yukarıda kapak resmi gösterilen bu kitabı okumanızı ve aşağıda verdiğim görevleri tamamlamanızı istiyoruz. Bu sayede bir kitabı okurken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenecek ve uygulamasını yapacaksınız.

Hepinize çok güzel bir tatil dileriz.

GÖREV 1: KELİME AVI ÇALIŞMASI

Bu çalışmada okudun kitaptaki bilmediğin kelimelerin anlamını sözlükten bulacak ve cümle içinde kullanacaksın. Bildiğin gibi kelimelerin birden fazla anlamı olabilir. Doğru anlamı bulduğundan emin ol ve bunları bir deftere not al.

GÖREV 2: HARİTA ÇALIŞMASI

Bu çalışmada okuduğun kitabın haritasını çıkartacaksın. Hikayenin 4 ana unsuru olan “ olay, yer, zaman, kişiler” in neler olduğunu bulmanı ve aşağıdaki tabloda belirtmeni istiyoruz. Kağıt yetmezse ikinci bir kağıt kullanabilirsin.

YER

ZAMAN

KİŞİLER

OLAY

GÖREV 3: RESİM ÇALIŞMASI

Bu çalışmada okuduğun kitabın senin hayalinde canlandırdıklarını resme aktaracaksın. Kitaptaki resimlerin aynısını çizmemeye çalış. Resim güzel olmak zorunda değil. Senin hayallerini canlandırması yeterli. Yine de elinden geleni yap.

SON OLARAK!

İlginç yaz haberleri gazetesi hazırlayalım. İçerik sizin ilgi dünyanıza kalsın. İstediğiniz gazetenin istediğiniz konusu olabilir. Her gün okuyun ve dikkatinizi çeken, ilginç haberleri kesip alarak kendi gazetenizi hazırlayın. Merakla bekliyoruz.

TÜRKÇE ÖĞRETMENİ

İNAN KILIÇ

ÖZGE ALTUNAY

MATEMATİK

Sevgili öğrencim,

Prizma şeklindeki geri dönüşüm maddeleriyle hayal gücünü keşfet.

İnternetten matematik ile ilgili ilginç detaylar araştır.

Ailenle beraber akıl oyunları oyna.

Pi sayısının gizemini araştır; şaşıp kalacaksın 🙂

Evde market yapıp ailene bir şeyler sat, para üstü ver-al ama sattıkların kuruş cinsinden olsun.

Kumun üzerine kare ve dikdörtgenler çiz, ölç, çevre ve alanlarını bul.

Aydın tarafındaysan Cahit Arf Matematik Müzesini ya da Tales Matematik Müzesini gez.

İçlerinden kendine uygun bulduğun 3 görevi tamamla ve yaparken resimlerini çek benimle paylaş.

Bi de bol bol gez, ye, iç, eğlen… Önümüzdeki sene için enerji depola…

MATEMATİK ÖĞRETMENİ

ADEM ACAR

FEN BİLİMLERİ

Sevgili öğrenciler,

Sizlerden isteğim tatil döneminde çevrenizde gördüğünüz eksiklik ve işlerinizi zorlaştıran her şeyi küçük bir deftere not etmeniz olacak. Neden mi; çünkü teknolojik her gelişme eksikliklerden meydana gelir Bu bazen ağaca tırmanmak için gerekli bir merdiven, bazen balıklarınız için gerekli bir alan, bazen ise karanlık bir yolda yapacağınız aydınlatma çalışması olabilir.

Gördüğünüz keşfettiğiniz ihtiyaç ve eksiklikleri dönem içinde beraber proje yapalım, ürünlerimizi ortaya koyalım.

Haydi bakalım! Doğayı, evimizi, bahçemizi, yürüyüş yaptığımız yolları incelemeye..

Evren ile ilgili belgeseller izleyin; dünya, güneş, ayı, doğadaki canlıları şimdiden incelemeye başlayın. Isaac Newton, Louis Pasteur, Thomas Edison, Edwin Hubble, Neil Armstrong hayatlarını ve çalışmaları okuyun. Kendi uzay aracınızı şimdiden tasarlamaya başlayın

Güzel, eğlenceli, mutlu bir tatil dilerim.

FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ

MEHMET KAYMAK

SOSYAL BİLGİLER

Sevgili öğrenciler,

Sizlerle yaz tatilinde eğlenceli bir çalışma yapmak istedim.

Projemizin adı ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’.

Okulun açılışını sizlerle bir sergi ile yapmak istiyorum. Herkes tatilde bulunduğu bölgenin tarihi bir yerinin prototipini ve tanıtım yazısını hazırlayacaktır. Sevgiler, iyi tatiller dilerim.

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENİ

ÜMRAN ÖNCÜ

İNGİLİZCE

Sevgili öğrenciler,

Tatil başlığı altında 30 kelime öğrenmeyi ve bunu güncel hayatımız ile birleştirerek resimli sözlük yapmayı hedefliyoruz. Resimleri gazete veya dergilerden küçük küçük kesip sadece İngilizce olarak altlarına bu kavramları etiketleyiniz. Ve resimli kelimenin altına 1 cümle ile örnekleyiniz. Kendi resimli sözlüğünüzü hazırlarken sözlük kullanmayı ihmal etmeyiniz. Örnek kavramlar; şezlong, dondurma, yüzmek, yüzme kıyafeti, yolculuk yapmak, bilet, güneş kremi, güneş gözlüğü, havaalanı vb. şeklinde olabilir. İyi tatiller dilerim.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

ÖZLEM ÇAY